Αναγέννηση Βουνιχώρας - Οιάνθη Γαλαξειδίου | 2-1

Η Αναγέννηση στους 8 του κυπέλου Φωκίδας !!!
Με μιά πανηγυρική νίκη στην παράταση με 2-1, η Αναγέννηση Βουνιχώρας νίκησε την Οιάνθη Γαλαξειδίου, ανατρέποντας το σκόρ από 0-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλου Φωκίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αναγέννηση ήταν η μόνη ομάδα από το Β' τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής που κατάφερε να προκριθεί στην φάση των 8.
Λίγα λέπτα πριν το παιχνίδι οι κερκίδες είχαν γεμίσει με αρκετό κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει το ντέρμπι του δήμου Γαλαξειδίου. Οι δύο ομάδες ξεκινήσαν το παιχνίδι μουδιασμένα και με αναγνωριστικές κινήσεις αλλάζαν μπάλα χωρίς να σημειωθεί κάποια καθαρή φάση. Τα πρώτα λεπτά η Αναγέννηση έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και με αρκετές εναλλαγές της μπάλας κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει 2-3 καλές ευκαιρίες με σούτ. Παρ'ολη την πίεση, η Οιάνθη ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκόρ στο 35ο λεπτό ύστερα από κορνέρ και κοντινό πλασέ. Ήταν ουσιαστικά και η μοναδική φορά που απείλησε την εστία του Βασιλόπουλου στο πρώτο 45λεπτο. Το ημίχρονο έληξε με 0-1 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και οι δύο ομάδες κατευθήνθηκαν στα αποδυτήρια. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αναγέννηση σε ρόλο πρωταγωνιστή και την Οιάνθη να έχει κλειστεί στα καρέ της προσπαθώντας να κρατήσει το σκόρ. Η Αναγέννηση καθ'ολη την διάρκεια πίεσε τον αντίπαλο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να στεφθούν με επιτυχία. Όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος, τόσο το παιχνίδι γινόταν πιο δύσκολο. Η αγωνία ήταν έκδηλη και απο την κερκίδα και η Αναγέννηση παρά την πίεση δεν κατάφερενε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό η Οιάνθη έφτασε πάρα πολύ κοντά στο 0-2 μετά από αντεπίθεση αλλά η σωτήρια επέμβαση του Νίκου Μαργαρίτη με αυτοθυσία πάνω στην γραμμή, κράτησε την Αναγέννηση στο παιχνίδι. Στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης η Αναγέννηση κερδίζει πλάγιο από τα δεξιά στο ύψος της περιοχής και το Γαλαξείδι μένει με 10 παίκτες λόγο καθυστέρησης ποδοσφαιριστή του. Το πλάγιο εκτελείται με δύναμη μέσα στην περιοχή όπου ο Πατάκας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και ο Μαμαρέλης πέρνει το ριμπάουντ και με κοντινή προβολή κάνει το 1-1, ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα! Το γήπεδο πέρνει "φωτιά" από τους πανηγυρισμούς παικτών, φιλάθλων και διοίκησης με τους παίκτες της Βουνιχώρας να έχουν γίνει ένα κουβάρι "πνίγοντας" τον σκόρερ και τους παίκτες του Γαλαξειδίου να μην μπορούν να πιστέψουν την εξέλιξη του μάτς. Το μάτς οδηγείται στην παράταση όπου πλέον η Αναγέννηση με αριθμητικό πλεονέκτημα πιέζει τους αντιπάλους από το πρώτο λεπτό της παράτασης. Το πολυπόθητο γκόλ πρόκρισης έρχεται στο 100ο λεπτό του αγώνα με καρφωτή κεφαλιά του Νίκου Μαργαρίτη, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ηλίας Λύτρας.2-1. Τα εναπομείναντα λεπτά βρήκαν την Αναγέννηση να αλλάζει πάσες και να δημιουργεί κάποιες λιγοστές ευκαιρίες και το Γαλαξείδι να μην έχει δυνάμεις να απειλήσει για την ισοφάριση. Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε την Αναγέννηση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 8 του κυπέλου Φωκίδας και τον κόσμο, την διοίκηση, τους πάικτες και τον προπονητή να παναγυρίζουν την νίκη.
Ακολουθεί η ενδεκάδα και οι αλλαγές από πλευράς Αναγέννσης και φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ

1. Βασιλόπουλος Θύμιος
2. Ποντίκας Γιάννης
3. Γκιούλος Γιάννης (70' Μαμαρέλης Γιώργος)
4. Πατάκας Νίκος
5. Μαργαρίτης Νίκος
6. Ξεπλάτης Χρήστος
7. Λύτρας Νίκος (45' Πουρναράκης Δημήτρης)
8. Αλεξανδρής Θωμάς
9. Αλεξανδρής Νίκος
10.Λύτρας Ηλίας
11.Κοτονιάς Στάθης (110' Πλατσούρας Παναγιώτης)

HIGHLIGHTS

- Οι κανούριες εμφανίσεις της Αναγέννησης σε πράσινο - μπλέ χρώμα αποσπάσαν κολακευτικά λόγια απ'όλους !
- Τα 2 πανώ που έκαναν το γήπεδο της Άμφισσας να θυμίζει λίγο από έδρα Βουνιχώρας.
- Το γεγονός οτι η Αναγέννηση αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο γήπεδο της Άμφισσας λόγω έλλειψης γηπέδου στην Βουνιχώρα, από έργα που έχουν καταντήσει το γήπεδο άχρηστο εδώ και χρόνια και που παρά τις υποσχέσεις δεν τελειώνουν ποτέ.
- Η όμορφη ατμόσφαιρά που δημιουργήθηκε στην κερκίδα με κόρνες και φωνές.
- Το όμορφο θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες παρότι είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς.
- Οι προσπάθειες της διοίκησης και του προπονητή που δημιουργήσαν ένα αξιόμαχο σύνολο που ανταγωνίζεται στα ίσα ομάδες Α΄τοπικού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ